Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

ΚΟΥΚΙΑ ΧΛΩΡΑ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΡΑΘΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 1 κιλό χλωρά κουκιά καθαρισμένα
-3 μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-4-5 φρέσκα μόνο το άσπρο
-3 ντομάτες τριμμένες
-1 κσ πελτέ
-1 μάτσο άγρια μάραθα ψιλοκομμένα
- το πράσινο από τα φρέσκα κρεμμύδια
-λάδι
-αλατοπίπερο.

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τα κουκιά, τις πατάτες καλά και ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και ζεστό νερό. 
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα μάραθα, το πράσινο των φρέσκων κρεμμυδιών και αλατοπίπερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου