Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



από την George Kiki Mino

Υλικά

Για τα κότσια

- κότσια χοιρινά
- φρέσκο θυμάρι
- φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- λίγο λάδι
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού

Για τις πατάτες

- αλάτι
- ρίγανη
- πιπέρι
- μουστάρδα
- κουρκουμά
- λάδι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες στην γάστρα και τα ανακατεύουμε.
Τα κότσια αν είναι δυνατόν τα ετοιμάζουμε από βραδύς με τα μυρωδικά.
Τα βάζουμε και αυτά στην γάστρα και την κλείνουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά περίπου.
Στα 80 λεπτά ξεσκεπάζουμε την γάστρα για να πάρουν χρώμα.
Ο χρόνος και τα υλικά είναι πάντα ανάλογα με την ποσότητα του φαγητού και του φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου