Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 8 με 10 κολοκύθια στρογγυλά η μακρόστενα

Για την γέμιση

- 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 120 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
- 6 με 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- δύόσμος
- άνιθος
- μαϊντανός
- 1 αυγό
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι

Για το φαγητό

- 1 λίτρο ζωμό από κύβο λαχανικ΄βν
- χυμό από λεμόνι
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλλες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Αδειάζουμε τα κολοκύθια από την ψίχα τους.
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά μας και τα ζυμώνουμε καλά.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια.
Βάζουμε τα καρότα σε ροδέλες στον πάτο φαρδιάς κατσαρόλας.
Τοποθετούμε τα γεμισμένα κολοκύθια πάνω στα καρότα.
Αν περισσέψει γέμιση τα πλάθουμε σε γιουβαρλάκια και τα βάζουμε ανάμεσα στα κολοκύθια.
Ρίχνουμε τον ζωμό το λάδι το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε με ένα ανάποδο πιάτο.


Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 35 με 40 λεπτά.
Κάνουμε με το ζουμί από το φαγητό αυγολέμονο η η σάλτσα με λεμόνι και κόρν φλάουρκαι αφήνουμε να πάρει ξανά μια βράση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου