από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 8 με 10 κολοκύθια στρογγυλά η μακρόστενα
Για την γέμιση
- 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 120 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
- 6 με 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- δύόσμος
- άνιθος
- μαϊντανός
- 1 αυγό
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το φαγητό
- 1 λίτρο ζωμό από κύβο λαχανικ΄βν
- χυμό από λεμόνι
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλλες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα κολοκύθια από την ψίχα τους.
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά μας και τα ζυμώνουμε καλά.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια.
Βάζουμε τα καρότα σε ροδέλες στον πάτο φαρδιάς κατσαρόλας.
Τοποθετούμε τα γεμισμένα κολοκύθια πάνω στα καρότα.
Αν περισσέψει γέμιση τα πλάθουμε σε γιουβαρλάκια και τα βάζουμε ανάμεσα στα κολοκύθια.
Ρίχνουμε τον ζωμό το λάδι το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε με ένα ανάποδο πιάτο.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 35 με 40 λεπτά.
Κάνουμε με το ζουμί από το φαγητό αυγολέμονο η η σάλτσα με λεμόνι και κόρν φλάουρκαι αφήνουμε να πάρει ξανά μια βράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου