Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

ΛΙΚΕΡ ΜΟΥΡΑ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 700 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (η μέλι αν θέλετε)
- 300 γραμμάρια μούρα μαύρα



Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε.
Τα αφήνουμε για βρασμό περίπου 15 λεπτά για να μπορέσουν να δώσου το άρωμά τους τα μούρα.
Σουρώνουμε το ποτό και το λικέρ μας είναι έτοιμο.
Πίνεται από την επόμενη μέρα.



1 σχόλιο:

  1. Όλα τα υλικά μαζί τα βράζουμε 15 λεπτά;;; Μα ... από το τσίπουρο δεν εξατμιστεί η αλκοόλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή