Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 σακούλα σπανάκι κατεψυγμένο
- 8 με 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνιθο
- 3 αυγά μικρά
- 1 πακέτο λαζάνια πλακέ
- πιπέρι
- λάδι
- φέτα χοντροκομμένη
- γραβιέρα σε κυβάκια
- κέρυγκολτ σε κυβάκια
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 5 κουταλιές κόρν φλάουρ
- 1 αυγό για την μπεσαμέλ


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε.
Κόβουμε και τον άνιθο και προσθέτουμε το σπανάκι.


Τα αφήνουμε να πιουν τα ζουμιά τους.
Σε κατσαρόλα με ζεστό νερό ζεματάμε τα λαζάνια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα με το σπανάκι και το τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε και τα τυριά.
Σε ταψί λαδώνουμε την επιφάνεια και στρώνουμε μια σειρά λαζάνια.
Προσθέτουμε γέμιση και σκεπάζουμε ξανά με άλλη μια σειρά λαζάνια.


Ξανά γέμιση και σκεπάζουμε με λαζάνια.
Ετοιμάζουμε μια γρήγορη μπεσαμέλ και σκεπάζουμε το φαγητό.


Το πασπαλίζουμε με τυρί και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 150 βαθμούς σε κλασικό φούρνο για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου