από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 1 σακούλα σπανάκι κατεψυγμένο
- 8 με 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνιθο
- 3 αυγά μικρά
- 1 πακέτο λαζάνια πλακέ
- πιπέρι
- λάδι
- φέτα χοντροκομμένη
- γραβιέρα σε κυβάκια
- κέρυγκολτ σε κυβάκια
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 5 κουταλιές κόρν φλάουρ
- 1 αυγό για την μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε.
Κόβουμε και τον άνιθο και προσθέτουμε το σπανάκι.
Τα αφήνουμε να πιουν τα ζουμιά τους.
Σε κατσαρόλα με ζεστό νερό ζεματάμε τα λαζάνια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα με το σπανάκι και το τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε και τα τυριά.
Σε ταψί λαδώνουμε την επιφάνεια και στρώνουμε μια σειρά λαζάνια.
Προσθέτουμε γέμιση και σκεπάζουμε ξανά με άλλη μια σειρά λαζάνια.
Ξανά γέμιση και σκεπάζουμε με λαζάνια.
Ετοιμάζουμε μια γρήγορη μπεσαμέλ και σκεπάζουμε το φαγητό.
Το πασπαλίζουμε με τυρί και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 150 βαθμούς σε κλασικό φούρνο για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου