Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
-3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
-150 μλ λάδι
-  ½ η 1 κοφτή κγ καυτερό μπούκοβο[ανάλογα το γούστο]
-5-6 καυτερές πιπεριές φρέσκες η αποξηραμένες
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό να κρατάνε.
Σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι στο λάδι σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο ,το μπούκοβο και τις πιπερίτσες να βγάλουν τα αρώματα τους χωρίς να καούν και ρίχνουμε τα σουρωμένα μακαρόνια .
Ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και σερβίρουμε με τον μαϊντανό.
Αν   θέλουμε ρίχνουμε και τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου