Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι (αλλιώς προσέξτε τα δοντάκια σας)
- 4 πιπεριές σε ότι χρώμα θέλετε
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός
- βασιλικός
- λίγο λάδι
- λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1-2 καυτερές πιπεριές



Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τις 3 πιπεριές που τα αλέσαμε στο μούλτι.



Την τέταρτη πιπεριά την ψιλοκόβουμε στο χέρι. Κόβουμε και τις ελιές σε ροδέλες και το σκόρδο και τα προσθέτουμε μαζί με αλατοπίπερο και την καυτερή πιπερίτσα. Προσθέτουμε και τις λιαστές, προσέχοντας στο αλάτι να μην ρίξουμε πολύ. Βράζουμε την σάλτσα με λίγο απ το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια .


Όταν πήξει ελαφρά ρίχνουμε και λίγο λάδι.
Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου