Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΛΕΥΚΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φέτες ψητής μελιτζάνας κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγη σκόνη από ζωμό κοτόπουλου
- γάλα εβαπορέ light
- τυρί κότατζ


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να μαραθεί.
Όταν δούμε ότι μαράθηκε προσθέτουμε τις μελιτζάνες ψιλοκομμένες και νερό.
Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά.


Έχουμε βράσει τα τορτελίνια τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τα ανακατεύουμε να ενωθούν με την σάλτσα μας και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε και το τυρί κότατζ.


Σερβίρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου