Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 5 μπανάνες πολύ ώριμες
- 350 γραμμάρια κορν φλέικς ολικής άλεσης
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι στέβια


Εκτέλεση

Αλέθουμε τα κορν φλέικς στο μίξερ.
Αλέθουμε τις μπανάνες στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα μαζί με τις μπανάνες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και με την σπάτουλα τα ανακατεύουμε να ενωθούν.


Σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα βάζουμε με ένα κουτάλι από μια κουταλιά ζύμη.
με την ανάποδη του κουταλιού που το βρέχουμε λίγο το πλαταίνουμε.


Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου