Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

ΓΑΥΡΟΣ ΡΙΓΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- γαύρος
- αλάτι
- ρίγανη



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον γαύρο.
Το πλένουμε και τον αφήνουμε να στραγγίσει.
Τον στρώνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Τον αλατίζουμε κι του ρίχνουμε και την ρίγανη.
Τον ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε κλασικό φούρνο.



Τον φιλετάρουμε ψημένο και του βάζουμε 2 κουταλάκια λάδι και μπόλικο λεμόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου