Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4 και μετά λεπτοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένο σε λεπτές φέτες
- ρίγανη
- λίγη στέβια
- αλάτι
- φύλλο κρούστας
- γάλα εβαπορέ 
- 1 με 2 κουταλιές λάδι
- τυρί κότατζ


Εκτέλεση

Κόβουμε τα υλικά μας.
Σε ένα ταψάκι αφού το λαδώσουμε να μην κολλήσει αρχίζουμε να στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα αφού τα αλείψουμε με γάλα και το λάδι που το έχουμε χτυπήσει.
Στρώνουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με λίγη στέβια αλάτι και ρίγανη.
Ανακατεύουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και στο τέλος όση ντομάτα περίσσεψε όπως και το τυρί κότατζ.



Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείψουμε ένα ένα με γάλα και το λάδι.



Το ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου