Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΑΤΖ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΆΜΙΚΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες
- τυρί κότατζ
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ξύδι μπαλσάμικο


Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για μισή ώρα
Τις ξεπλένουμε και αφού στραγγίσουν τις ακουμπάμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Τις ψήνουμε στον αέρα.
Τις σερβίρουμε σε πιάτο και αφού τις ψεκάσουμε με λίγο λάδι τοποθετούμε το τυρί κότατζ στην επιφάνεια τις ραντίζουμε με μπαλσάμικο και μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου