Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλα κρούστας
- γάλα εβαπορέ
- 1 κουταλιά λάδι
- μέλι 
- λίγο σουσάμι
- κανέλα


Εκτέλεση

Απλώνουμε το φύλλο και το αλείφουμε με το γάλα και το λάδι που έχουμε χτυπήσει.
Το στρίβουμε κατά μήκος σε ρολό και αρχίζουμε με ένα μαχαίρι να το κόβουμε σε κομμάτια.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.



Τα πασπαλίζουμε με λίγο στέβια και τα ψήνουμε στο φούρνο.
Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με μέλι πού το έχουμε αραιώσει με μια κουταλιά νερό.
Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου