Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 7 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι on stevia
- 1 με 2 βανίλιες
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι καρύδα
- επιπλέον καρύδα για πασπάλισμα στην επιφάνεια του γλυκού
- κανέλα όποιος θέλει


Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό μαζί με την on stevia και την βανίλια να πάρουν βράση και να λιώσει το γλυκαντικό.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς.



Όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε την καρύδα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε τον χαλβά σε ένα ταψάκι και τον στρώνουμε με μια σπάτουλα.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα και αφήνουμε να κρυώσει



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου