Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ ΜΕ ΑΝΙΘΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- άνιθος ψιλοκομμένος
- λίγη σκόνη Κνόρ
- 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
- 2 με 3 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
- στην μύτη του κουταλιού στέβια.


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια.
Τα κόβουμε σε φέτες.
Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι και θα παρατηρήσουμε ότι θα βγάλουν αρκετά υγρά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν.
Προσθέτουμε τότε τον άνιθο και την σκόνη κνόρ
Όταν σωθούν τα υγρά το κατεβάζουμε από την φωτιά και το περιχύνουμε με το ξύδι μπαλσάμικο το λάδι και την στέβια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου