από την Ειρήνη Ρένα
Υλικά
- 1,5 λίτρο κατσικίσιο γάλα
- χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- λίγο αλάτι
- κόκκινο πιπέρι προαιρετικό.
Βράζουμε το γάλα και όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 90 βαθμούς προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σε τρυπητό βάζουμε τουλπάνι η τούλι και με μια τρυπητή κουτάλα βάζουμε τα κομμάτια του πηγμένου γάλακτος.
Δένουμε το τουλπάνι να φύγουν τα υπόλοιπα υγρά.
Αφήνουμε μισή ώρα και μετά σερβίρουμε.
Προς το τέλος μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλάτι όπως και κόκκινο πιπέρι.
Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου