Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

ΤΥΡΙ ΦΡΕΣΚΟ



από την Ειρήνη Ρένα

Υλικά

- 1,5 λίτρο κατσικίσιο γάλα
- χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- λίγο αλάτι
- κόκκινο πιπέρι προαιρετικό.

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα  και όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 90 βαθμούς προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σε τρυπητό βάζουμε τουλπάνι η τούλι και με μια τρυπητή κουτάλα βάζουμε τα κομμάτια του πηγμένου γάλακτος.
Δένουμε το τουλπάνι να φύγουν τα υπόλοιπα  υγρά.
Αφήνουμε μισή ώρα και μετά σερβίρουμε.
Προς το τέλος μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλάτι όπως και κόκκινο πιπέρι.
Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου