Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- ρεβίθια βρασμένα η αν περίσσεψαν από ρεβιθόσουπα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- πιπέρι
- πάπρικα
- κουρκουμάς
- 1 κύβο λαχανικών
- 1,2 φλιτζάνι νερό
- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 4 φλιτζάνια νερό
- αλάτι
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2 κουταλιές βούτυρο


Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στο λάδι και το βούτυρο το ρύζι μέχρι να γυαλίσει.
Ρίχνουμε το νερό και το αλάτι και βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό.
Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα μπαχαρικά μαζί με τον κύβο και το βρασμένο ρύζι καθώς και το μισό φλιτζάνι νερό.
Τα αφήνουμε να πάρουν 2 με 3 βράσεις για να ενωθούν μεταξύ τους.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου