Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΕΡΥΚΟΚκΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1/2 ποτήρι λάδι
- 14 βερύκοκκα λιωμένα στο μπλέντερ
- 1/2 κρασοπότηρο λικέρ βερύκοκκο
- 1 βανίλια
- λίγο κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας on stevia
- 1 κουταλάκι του γλυκού  μπέκιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 750 με 800 γραμμάρια φαρίνα
- σουσάμι


Εκτέλεση

Πλένουμε τα βερύκοκκα και τα βάζουμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Για να πολτοποιηθούν πιο  εύκολα ρίχνουμε και το λικέρ.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το λάδι μαζί με την στέβια.
Προσθέτουμε τον πολτό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε την σόδα την βανίλια το κονιάκ το μπέκιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας με τον γάντζο του μίξερ.
Τέλος το ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια.



Αφήνουμε να μείνει λίγο η ζύμη και πλάθουμε μπαστουνάκια τα οποία τα γυρνάμε στο σουσάμι.



Τα απλώνουμε σε ταψί που  έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου