Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

ΦΑΒΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



 από την  Caterina Caterinaki

Υλικά
- φάβα
- καρότα
- κρεμμύδι ξερό
- σκόρδο
- δυόσμο
- τριμμένη γραβιέρα Νάξου
- ντομάτα τριμμένη
- μουστάρδα
- ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 2 αυγά
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση. 
Βράζουμε την φάβα και αφού την ξαφρίσουμε προσθέτουμε στη κατσαρόλα και βράζουν μαζί το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και τον δυόσμο. Αρωματίζουμε με ένα δαφνόφυλλο και με φρέσκο βασιλικό.
Αφού βράσει την πολτοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Συμπληρώνουμε με την γραβιέρα Νάξου και την ντομάτα, την μουστάρδα και 2 αυγά. 
Ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από το μείγμα μας.


Ψήνουμε  τους φαβοκεφτέδες μας και γαρνίρουμε με κολοκυθάκια  ψητά με λάδι και βαλσάμικο
Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου