Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 4 μελιτζάνες
- 2 ντομάτες σε ροδέλες
- 1 ντομάτα κον κασέ
- 1-2 πιπεριές  σε ροδέλες
- φέτες από χαλούμι, μοτσαρέλα η όποιο τυρί θέλουμε που να στέκεται , να μην λιώσει
- αλατοπίπερο
- λάδι          
- μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες χωρίς όμως να τις χωρίσουμε, ως κάτω. Αφήνουμε 1 εκατοστό περίπου άκοπο.


Τις βάζουμε για κάνα μισάωρο σε αλατισμένο νερό.
Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και βάζουμε στις εγκοπές από μια φέτα τυρί η ντομάτα εναλλάξ. Αλατοπιπερώνουμε.



Στα κενά του ταψιού τοποθετούμε τις πιπεριές και τις ντομάτες κονκασέ. 


Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.


Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες.


Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου