Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αυγά
- φρέσκος δυόσμος και μαϊντανός
- αλατοπίπερο
- λίγη φέτα σε κύβους
- λίγο λάδι
- λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- σουσάμι για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
Μετά από μισή ώρα τα στύβουμε σε μια πετσέτα και έτσι φεύγουν όλα τα υγρά τους.
Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε εκεί όλο το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.



Προθερμαίνουμε στον αέρα τον φούρνο μας στους 180  0 και ψήνουμε μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να ροδίσει καλά.


Κόβουμε σε κομμάτια  όπως την πίτσα και σερβίρουμε.
Παρατήρηση : προσοχή στο αλάτισμα, επειδή και η φέτα και οι λιαστές ντομάτες έχουν αρκετό αλάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου