Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΡΙΚΑΣΕ




από την Stella Glava

Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο
- 4 μαρούλια
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-  ½  ματσάκι άνηθο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 λεμόνια
- 1 αυγό
- 1 κ.σ κορν φλάουρ
- λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε λίγο το κοτόπουλο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο που βράζει.  Χονδροκόβουμε με τα χέρια τα μαρούλια και τα προσθέτουμε και αυτά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για κανένα μισάωρο.
Χτυπάμε το αυγό με τα λεμόνια και το κορν φλάουρ και προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από το φαγητό μας.

Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σβήνουμε. Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο ελαιόλαδο.
Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου