Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΧΟΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΦΑΚΕΣ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- φακές βρασμένες
- 1-2 κουταλιές ταχίνι
- 4-5 καρότα
- λεμόνι μπόλικο
- αλάτι
 -ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τις φακές που βράσαμε (εγώ τις είχα στην κατάψυξη, οπότε απλά τις ξεπάγωσα).
Τις βάζουμε στο μούλτι,




 μαζί με τα καρότα, το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού.



Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. 
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση, με τον χυμό λεμονιού και το αλάτι.
Προσθέτουμε λίγο λάδι και έτοιμο!!!!
Παρατήρηση : Το ίδιο φαγητό , μπορεί να γίνει και με φασόλια ή ρεβίθια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου