Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ





από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- 500 γρ  ρεβίθια φουσκωμένα ..όχι βρασμένα
- 1 μεγάλη βρασμένη πατάτα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 5-6 κουταλιές σούπας αλεύρι (με το μάτι αυτό το βλέπετε)
- 1 κουτάλια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- δυόσμο(φρέσκο κατά προτίμηση τα φύλλα από ένα κλαδί
- μαϊντανό (μισό ματσάκι...)
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Λιώστε καλά σε μουλτι ξεχωριστά το καθένα τα ρεβίθια την πατάτα τα κρεμμύδια βάλτε τα σε ένα μπολ όλα μαζί 


προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά λαδώστε ( είναι λίγο ρευστή η μάζα..κολλάει λίγο)τα χέρια πλάστε τηγανίστε σε καυτό λάδι σε χαμηλή φωτιά..!

Παρατήρηση : Επιλεκτικά  αυτή η συνταγή μέσα έχει και κάποιο θαλασσινό..αχιβάδα, μύδι. αχινό ,χτένι, στρείδι..γαρίδα..γυαλιστερή, κυδώνι.....κλπ κλπ..εγώ αυτή τη φορά δεν είχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου