από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
- κολοκυθάκια
- λάδι
- αλάτι
- καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λωρίδες όπως τις πατάτες ψιλές
και το
μυστικό είναι το αλάτι λοιπόν αλατίζουμε κανονικά παντού και τ αφήνουμε μια ώρα
να βγάλει τ νεράκι..
Εγώ τ άφησα δυο ..πολύ νερό...μετά έτσι έμαθα και από τη γιαγιά
μου και τη μαμά μου..
πάντα τις τηγανητές πατάτες..
τις στέγνωναν σε πετσέτα πριν
τις ρίξουν στο τηγάνι..εδώ δίπλωσα τη πετσέτα σα φάκελο και τα πίεσα λίγο...
δεν
ξεπλένουμε το κολοκυθάκι από το αλάτι...
Ρίχνουμε αλεύρι (εγώ τα έριξα καλαμποκάλευρο περασμένο
από σήτα)όπως κάνουμε τα ψάρια και
τηγανίζουμε σε λάδι ραφινέ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν...
ΜΗ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ούτε 3
λεπτά δεν θέλουν.
άμα προσέξτε
τα πρώτα ..που έχω στο πιάτο άρπαξαν ελαφρώς.,,,,
Απίστευτα γίνανε..περίσσεψαν και 5
ρεβυθοκεφτέδες από χθες...ΖΑΧΑΡΗ
ΜΙΛΑΜΕ..νοστιμότατα..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου