Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

ΣΤΙΚ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ


από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- κολοκυθάκια
- λάδι
- αλάτι
- καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

καθαρίζουμε  τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε  σε λωρίδες όπως τις πατάτες ψιλές 


και το μυστικό είναι το αλάτι λοιπόν αλατίζουμε κανονικά παντού και τ αφήνουμε μια ώρα να βγάλει τ νεράκι..


Εγώ τ άφησα δυο ..πολύ νερό...μετά έτσι έμαθα και από τη γιαγιά μου και τη μαμά μου..
πάντα τις τηγανητές πατάτες..
τις στέγνωναν σε πετσέτα πριν τις ρίξουν στο τηγάνι..εδώ δίπλωσα τη πετσέτα σα φάκελο και τα πίεσα λίγο...


δεν ξεπλένουμε το κολοκυθάκι από το αλάτι...



Ρίχνουμε αλεύρι (εγώ τα έριξα καλαμποκάλευρο περασμένο από σήτα)όπως κάνουμε τ
α ψάρια και τηγανίζουμε σε λάδι ραφινέ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν...
ΜΗ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ούτε 3 λεπτά δεν θέλουν. 
άμα προσέξτε τα πρώτα ..που έχω στο πιάτο άρπαξαν ελαφρώς.,,,,

Απίστευτα γ
ίνανε..περίσσεψαν και 5 ρεβυθοκεφτέδες  από χθες...ΖΑΧΑΡΗ ΜΙΛΑΜΕ..νοστιμότατα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου