Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό φρέσκες πατάτες μικρές
- 1 φλιτ του καφέ λευκό κρασί
- λίγο λάδι
- μουστάρδα καυτερή
- πάπρικα γλυκιά και καυτερή
- αλατοπίπερο
- μπόλικο φρέσκο δεντρολίβανο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- λίγο κάρυ

Εκτέλεση
Πλένουμε με ένα σφουγγαράκι πολύ καλά τις πατάτες, για να φύγουν όλα τα χώματα.
Τις βράζουμε  για 6-7 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. 
Μπορεί να χρειαστούν λιγότερο χρόνο, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.Τις βγάζουμε από το νερό και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια
Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι
Στο μούλτι ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το δεντρολίβανο. 


Προσθέτουμε το μείγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. 


Πασπαλίζουμε και με το υπόλοιπο δεντρολίβανο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσίσουν. 
Ίσως χρειαστεί να βάλουμε και λίγο νερό


Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου