από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκες πατάτες μικρές
- 1 φλιτ του καφέ λευκό κρασί
- λίγο λάδι
- μουστάρδα καυτερή
- πάπρικα γλυκιά και καυτερή
- αλατοπίπερο
- μπόλικο φρέσκο δεντρολίβανο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- λίγο κάρυ
Εκτέλεση
Πλένουμε με ένα σφουγγαράκι πολύ καλά τις πατάτες, για να φύγουν όλα τα χώματα.
Τις βράζουμε για 6-7 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Μπορεί να χρειαστούν λιγότερο χρόνο, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.Τις βγάζουμε από το νερό και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια
Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι
Στο μούλτι ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε το μείγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε και με το υπόλοιπο δεντρολίβανο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσίσουν.
Ίσως χρειαστεί να βάλουμε και λίγο νερό
Καλή μας όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου