Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 ½ κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 3-4 ντομάτες ώριμες
-λάδι
- μαϊντανός
- φρέσκος βασιλικός
- κεφαλοτύρι τριμμένο η άλλο σκληρό τυρί τριμμένο                    
- αλατοπίπερ0
- 2 πιπεριές καυτερές

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις άκρες από τις μελιτζάνες και τις χωρίζουμε στα δύο , κατά μήκος.
Μ ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε λίγη από την σάρκα τους.



Λαδώνουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις αλείφουμε με ένα πινέλο.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις  ψήνουμε ώσπου να μαλακώσουν σε προθερμασμένο φούρνο.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση
Στο μούλτι αλέθουμε τις ντομάτες,  τα κρεμμύδια, τις καυτερές πιπεριές  και την ψίχα από τις μελιτζάνες που αφαιρέσαμε.
Βάζουμε το μείγμα αυτό σε μια κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε λίγο νερό  και αλατοπίπερο/ αφού βράσει και μείνει με λίγα υγρά προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και αφήνουμε να πάρει μια βράση.


Αφού γίνουν οι μελιτζάνες τις γεμίζουμε με την σάλτσα που ετοιμάσαμε . τις πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Όση σάλτσα μας μείνει, την αραιώνουμε με λίγο νερό και περιχύνουμε με αυτήν ανάμεσα από τις μελιτζάνες.


Ξαναφουρνίζουμε  και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας και το τυρί να κάνει μια ωραία κρούστα. 




Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου