Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΙΝΟΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 δισκάκι με μανιτάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- σκινόπρασο ψιλοκομμένο
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά μέλι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανιτάρια και αφού τα ξεχωρίζουμε μεταξύ τους.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Χτυπάμε σε ένα μπόλ το λάδι το ξύδι και το μέλι.
Απλώνουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας την ρίγανη τον μαϊντανό και το σκινόπρασο.
Κόβουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε τα μανιτάρια.


Προσθέτουμε το λαδόξυδο και τα βάζουμε στον φούρνο.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου