Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 4 ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
- 4 αυγά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές λεπτοκομμένες
- σκινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο



Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και το σκινόπρασο.
Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι να μαραθούν.
Έχουμε ψιλοκόψει τις ντομάτες.
μόλις το κρεμμύδι μαραθεί ρίχνουμε το λάδι και αρχίζουμε να τα σωτάρουμε.
Προσθέτουμε την ντομάτα τα αρωματικά μας και την ζάχαρη και σβήνουμε με το μπαλσάμικο ξύδι μόλις δούμε ότι η ζάχαρη έλιωσε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά της ντομάτας.


Έχουμε χτυπήσει τα αυγά και μόλις ετοιμαστεί η ντομάτα τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα μέχρι να ψηθούν.
Τότε ρίχνουμε και την φέτα θρυμματισμένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου