από την Δώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1 φύλλο δάφνη
- 250 γραμμάρια κρεμμύδια ξερά κομμένα όπως στην σαλάτα
- λίγο δεντρολίβανο
- 1 κουταλιά της σούπας νοστιμιά λαχανικών
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας σόδα
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό από ένα λεμόνι
- μια κουταλιά αλεύρι
- μουστάρδα προεραιτικά
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για μια μέρα με χοντρό αλάτι.
Τα ξεπλένουμε καλά.
Προσθέτουμε στα στραγγισμένα ρεβίθια μια κουταλιά σόδα και αφήνουμε για μισή ώρα.
Ξεπλένουμε πολύ καλά και τα αδειάζουμε στην γάστρα με νερό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι το πιπέρι το φύλλο δάφνης το δεντρολίβανο και την νοστιμιά λαχανικων.
Σκεπάζουμε την γάστρα με αλουμινόχαρτο (για να μην φεύγουν οι υδρατμοί) και μετά με το καπάκι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα και μετά στους 150 μέχρι να μαλακώσουν(περίπου δύο ώρες).
Όταν είναι έτοιμα χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι την μουστάρδα και το αλάτι και το ανακατεύουμε με το φαγητό.
Ξαναβάζουμε την γάστρα για λίγο στον φούρνο για να χυλώσει η ρεβιθάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου