Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΛΙΚΕΡ ΚΕΡΑΣΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

από την Ευαγγελια Βανιωτη

το λικέρ κεράσι από το σιρόπι του γλυκού έτοιμο..δεν είχαμε πολύ ήλιο 2 βδομάδες τώρα..παρόλα αυτά το έβαλα σε γυάλες..έχει τη γεύση και το άρωμα του κερασιού άλλα και από το ρούμι..όμως όση ώρα έβγαζα φώτο..έβαζα το λικέρ στα μπουκάλια..αυτό που έχω στο ποτήρι..έμεινε έξω και εξαερίστηκε..όταν πήγα να το πιω..είχε έντονη τη γεύση από το κεράσι..και όχι πολύ από το ρούμι..άρα Θέλω να πιστεύω ότι σε μερικούς μήνες θα είναι άπλα το κεράσι...
Υλικά
- 1000 GR μετρημένα σιρόπι χωρίς γλυκόζη
- 490 (τόσο είχε περισσέψει στο μπουκάλι) γραμμ ρούμι

Εκτέλεση 
Σε μια ευρύχωρη γυάλα προσθέτουμε το αλκοόλ της αρεσκείας μας με το σιρόπι το κλείνουμε καλά και το ανακινούμε.


Το αφήνουμε στον ήλιο για περίπου 7 ημέρες ανακινώντας περιοδικά,ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Μετά την εβδομη ημέρα ανοίγουμε,δοκιμάζουμε και αν έχουν δέσει οι γεύσεις προχωράμε στο επόμενο βήμα,αν όχι το αφήνουμε κανα 3-4 ημέρες ακόμα.(εγω το αφησα αλλη μια βδομαδα)


Στραγγίζουμε το περιεχόμενο με ένα τούλι διπλό ή τριπλό σε αποστειρωμένα μπουκάλια και απολαμβάνουμε με ένα παγάκι.


Προσωπικά δεν πρόσθεσα καθόλου μυρωδικά ,όπως κανελλόξυλο ή γαρύφαλλα γιατί αλλοιώνεται η φρουτώδης γεύση του λικέρ ,αλλά και το χρώμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου