Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλα κρούστας
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- λάδι
- γραβιέρα Νάξου τριμμένη
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι
- ελάχιστη ζάχαρη
- πιπέρι
- ρίγανη
- σουσάμι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και αφού τους βγάλουμε τους σπόρους τις κόβουμε σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη το αλατοπίπερο και την ρίγανη  και ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε λάδι και στρώνουμε φύλλα και τα λαδώνουμε,
Τοποθετούμε την ντομάτα και την πιπεριά και από πάνω ρίχνουμε την γραβιέρα Νάξου.


Καλύπτουμε με φύλλα την πίτα που πάντοτε τα λαδώνουμε.
Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτα και ρίχνουμε το σουσάμι.
Την χαράζουμε σε κομμάτια.


Την ψιχαλίζουμε με νερό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου