από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- φύλλα κρούστας
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- λάδι
- γραβιέρα Νάξου τριμμένη
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι
- ελάχιστη ζάχαρη
- πιπέρι
- ρίγανη
- σουσάμι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις ντομάτες και αφού τους βγάλουμε τους σπόρους τις κόβουμε σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη το αλατοπίπερο και την ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε λάδι και στρώνουμε φύλλα και τα λαδώνουμε,
Τοποθετούμε την ντομάτα και την πιπεριά και από πάνω ρίχνουμε την γραβιέρα Νάξου.
Καλύπτουμε με φύλλα την πίτα που πάντοτε τα λαδώνουμε.
Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτα και ρίχνουμε το σουσάμι.
Την χαράζουμε σε κομμάτια.
Την ψιχαλίζουμε με νερό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου