Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χοιρινά φιλετάκια
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- πιπέρι
- πάπρικα
- καρίνο
- ρίγανη
- λίγο αλέυρι


Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
Πασπαλίζουμε τα φιλετάκια με τα καρυκεύματα και το αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε τα κρεμμύδια.
Μόλις πάρουν χρώμα τα τραβάμε στην άκρη και σωτάρουμε τα φιλετάκια ένα ένα.
Όταν όλα είναι έτοιμα τότε τα σβήνουμε με το μπαλσάμικο ανακατεμένο με το μέλι.


Χαμηλώνουμε την φωτιά και κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.
Το αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα για χρόνο όχι πάνω από μερικά λεπτά,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου