Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΚΡΕΠΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 500 γρ κολοκυθάκια
- 4 κ σ σούπας αλεύρι
- 4 αυγά
- 1/2 στραγγιστό γιαούρτι
- αλατοπίπερο
- δυόσμος φρέσκος
- μαϊντανός
- λίγο ελαιόλαδο 
Για τη γέμιση
- 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ή άλλες φρέσκες κόκκινες πιπεριές
-  200 γρ περίπου τυρί μαλακό της αρεσκείας μας
- φρέσκος δυόσμος 
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τ αυγά. Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στ αυγά. ρίχνουμε και τα μυρωδικά , το γιαούρτι  και το αλατοπίπερο. 
Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.



Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κ γλ λάδι  και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 3 κουταλιές από το μείγμα. 

Απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού και ψήνουμε την κρέπα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. την γυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.



Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα προσθέτοντας λίγο λάδι κάθε φορά. 
Αφήνουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο 



Στο τηγάνι ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαραθούν. 
Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ. 
Προσθέτουμε το τυρί, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο. 


ανακατεύουμε καλά  και βάζουμε σε κάθε κρέπα λίγη από τη γέμιση και είτε τυλίγουμε την κρέπα  είτε την διπλώνουμε στη μέση. 

καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου