Υλικά
- 500 γρ κολοκυθάκια
- 4 κ σ σούπας αλεύρι
- 4 αυγά
- 1/2 στραγγιστό γιαούρτι
- αλατοπίπερο
- δυόσμος φρέσκος
- μαϊντανός
- λίγο ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ή άλλες φρέσκες κόκκινες πιπεριές
- 200 γρ περίπου τυρί μαλακό της αρεσκείας μας
- φρέσκος δυόσμος
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τ αυγά. Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στ αυγά. ρίχνουμε και τα μυρωδικά , το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.
Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κ γλ λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 3 κουταλιές από το μείγμα.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού και ψήνουμε την κρέπα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. την γυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα προσθέτοντας λίγο λάδι κάθε φορά.
Αφήνουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο
Στο τηγάνι ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαραθούν.
Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το τυρί, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο.
ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε κάθε κρέπα λίγη από τη γέμιση και είτε τυλίγουμε την κρέπα είτε την διπλώνουμε στη μέση.
καλή μας όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου