Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΛΑΥΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 λαβράκια
- 3-4 κολοκυθάκια σε κύβους
- 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
- 2 φλιτζ του καφέ κρασί
- αλατοπίπερο
- 1 κ σ μουστάρδα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα λαβράκια στο ταωί και τα αλατοπιπερώνουμε . Στο μούλτι ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την σάλτσα. 
Γύρω από τα ψάρια τοποθετούμε και τα κολοκυθάκια. 
Περιχύνουμε το φαγητό με την σάλτσα κρασιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. 
καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου