από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
- πιπέρι
- πάπρικα
- ρίγανη
- λίγο αλεύρι
- καρίνο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- λάδι
- 1/2 ποτήρι ξύδι μπαλσάμικο
- σουσάμι
Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες.
Το πασπαλίζουμε με καρίνο ρίγανη πάπρικα πιπέρι και λίγο αλεύρι.
Το ανακατεύουμε να ενωθούν τα μυρωδικά και το αφήνουμε για λίγη ώρα να μείνει.
Σε τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
Το σωτάρουμε λίγα λίγα κομμάτια για να μην γίνει βραστό στο λάδι.
Έχουμε χτυπήσει το μπαλσάμικο μαζί με την μουστάρδα και το μέλι.
Όταν το κοτόπουλο έχει σωταριστεί τότε ρίχνουμε το μπαλσάμικο μαζί με λίγο νεράκι και αφού σκεπάσουμε με καπάκι το τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά να αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πασπαλισμένο σουσάμι και με λαχανικά ψητά η καραμελωμένα κρεμμύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου