Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
- πιπέρι
- πάπρικα
- ρίγανη
- λίγο αλεύρι
- καρίνο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- λάδι
- 1/2 ποτήρι ξύδι μπαλσάμικο
- σουσάμι


Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες.
Το πασπαλίζουμε με καρίνο ρίγανη πάπρικα πιπέρι και λίγο αλεύρι.
Το ανακατεύουμε να ενωθούν τα μυρωδικά και το αφήνουμε για λίγη ώρα να μείνει.
Σε τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
Το σωτάρουμε λίγα λίγα κομμάτια για να μην γίνει βραστό στο λάδι.
Έχουμε χτυπήσει το μπαλσάμικο μαζί με την μουστάρδα και το μέλι.
Όταν το κοτόπουλο έχει σωταριστεί τότε ρίχνουμε το μπαλσάμικο μαζί με λίγο νεράκι και αφού σκεπάσουμε με καπάκι το τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά να αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.


Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πασπαλισμένο σουσάμι και με λαχανικά ψητά η καραμελωμένα κρεμμύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου