Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ





από την Stella Glava

Υλικά
- 150 γρ ταχίνι
- 100 γρ μέλι
- 150 γρ χυμό πορτοκαλιού
- ½   κγ. μπεϊκιν
- ½  κγ. κανέλα
- ¼  κγ. μαχλέπι
- ¼  κγ. Μαστίχα
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 αυγό για το άλειμμα (προαιρετικά)
- αλεύρι όσο σηκώσει μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Περίπου μισό κιλό για όλες τις χρήσεις.

 Εκτέλεση
 Ανακατεύουμε πρώτα τα υγρά και μετά προσθέτουμε τα στερεά με τελευταίο το αλεύρι.


Πλάθουμε, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα στους 180 0     βαθμούς, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου