Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ




από την Lena Trifilli (η συνταγή είναι από την Ρουμανία)

Υλικά
 - μπρόκολο
 - 5 με 6 μανιτάρια
 -λάδι
- 1 λίτρο ζωμό κότας
 - κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- πιπέρι
 - γκοργκοντζόλα
 - σμιντίνα

Εκτέλεση
Πλένουμε το μπρόκολο και το μαδάμε σε μικρά μπουκετάκια. Καθαρίζουμε τα κοτσάνια και το κόβουμε στα τέσσερα.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρές φέτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.



Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε το λάδι και τα μαραίνουμε. Έχουμε φτιάξει τον ζωμό κότας με κύβο κνόρ. Ρίχνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσουν.

Μόλις δούμε πως έβρασαν τότε τα περνάμε από το μπλέντερ.
Ξαναβάζουμε την βελουτέ σούπα πάλι στην φωτιά να πάρει μια βράση και ρίχνουμε την γκοργκοντζόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.


Σερβίρουμε την σούπα με μια κοφτή κουταλιά σμιντίνα. Μπορούμε να βάλουμε και κρουτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου