Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΔΙΑ



από την Ευαγγελια Βανιωτη  ( η συνταγή είναι από την Χιλή)

Υλικά

- 5 κολοκύθια μεγάλα
- 1 πακέτο μύδια τη ψίχα ( το νερό τους το σουρώνετε και το κρατάτε, με αυτό μαγειρεύουμε)
- 12 κ.γ  ρύζι. μισό μισό..κίτρινο και αρμπόριο..μπορείτε ένα ελαττώσετε το ρύζι και  να βάλετε 2 φακελάκια μύδια..εγώ την άλλη φορά έτσι θα κάνω...
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο.
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια το άσπρο περισσότερο
- 2-3 κουτ σούπας μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- τζιντζερ - 2 φλιτ ελληνικού  καφέ τσίπουρο
προαιρετικά
μαϊντανό μπόλικο( εγώ έβαλα 1 φτζ τσαγιού ψιλοκομμένο
η συνταγή από Χιλή έχει και μία κ,σ πελτέ εγώ δεν έβαλα..
- 1  λεμόνι  το ξύσμα και το χυμό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κρεμμύδια χωρίς ελαιόλαδο..να τσιγαριστούν όταν αρχίζουν και καίγονται..(φώτο)

να τα αφήσετε να αρπάξουν λίγο..


ρίχνουμε το ρύζι.....μόλις αρπάξουν και αυτά..σβήνουμε με τσίπουρο..και αμέσως μόλις εξατμιστεί βάζουμε ελαιόλαδο....εγώ έβαλα αρκετό γιατί μου αρέσει..


.
μετά χαμηλώνουμε και ρίχνουμε μουστάρδα αλάτι πιπέρι μαϊντανό..το νερό από τα μύδια..όχι όλο...να κρατήσουμε για το βράσιμο των κολοκυθιών...και αφήνουμε να σιγοβράσουν..


όταν είναι λίγο σκληρά..δηλαδή κρατάνε..όπως στο ριζότο..ρίχνουμε και τα μύδια. μαζί με το ξύσμα από το λεμόνι

γεμίζουμε τ κολοκυθάκια..τα καπακώνουμε με ένα πιάτο..και τα βράζουμε με το υπόλοιπο νεράκι από τα μύδια..


δεν θέλει πολύ νερό..βράζουν αμέσως..δεν χρειάζεται αυγολέμονο...μονό λεμονάκι από πάνω...

καλή επιτυχία..
είναι πεντανόστιμο όλη η θάλασσα στο στόμα σας...ίσως για αυτό δεν του πάει το αυγολέμονο..το ίδιο μπορείτε να γεμίσετε ντομάτες πιπεριές μελιτζάνες,,,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου