Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΤΖΟΛΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- 1 ρίζα σελινόριζας καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους.
- 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες.
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- λάδι
- πιπέρι
- 2 κύβους κότας
- -2 λίτρα νερό
- Πιπέρι
- 200 γραμμάρια γκοργοντζόλα
- 1 κουταλιά κοφτή σμιντίνα στο πιάτο

Εκτέλεση

Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το πλένουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Καθαρίζουμε την σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.


Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τους δύο κύβους.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά να μαραθουν και μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους ρίχνουμε τότε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε


.
Προσθέτουμε το πιπέρι και τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά μας.
Όταν δούμε ότι μαλάκωσαν αρκετά τότε τα περνάμε από το μπλέντερ και η σούπα μας γίνεται βελουτέ.
Την περνάμε από την σίτα για να είναι χωρίς χοντράδια .
Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση τότε ρίχνουμε την γκοργκοτζόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσφέρουμε την σούπα με μια κουταλιά κοφτή σμιντίνα στο πιάτο και με κρουτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου