Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΡΥΖΙ ΑΓΡΙΟ ΜΕ ΣΟΣ ΤΥΡΙΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ



από την Lena Trifilli

Υλικά
 - ανάμεικτο άγριο ρύζι
 - μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
 - 1 πιπεριά κίτρινη λεπτοκομμένη
 - 1 πακετάκι κρέμα τυριού
- λάδι
 - πιπέρι
- αλάτι
 - δεντρολίβανο
 - 1 φύλλο δάφνης

 - σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ρύζι χωρίς να παραβράσει. 
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια τις πιπεριές προσθέτοντας τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και η σάλτσα μας έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου