Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
 - μανιτάρια άσπρα
 - λάδι
 - 2 κρεμμύδια λεπτά κομμένα όπως στην σαλάτα
 - ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι
 - πιπέρι  
- ρίγανη
- 2 κουταλιές σμιντίνα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και προσθέτουμε λίγο νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να μειωθούν τα υγρά.
Χτυπάμε λίγο γάλα με την σμιντίνα και περιχύνουμε το φαγητό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου