Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
 - μπισκότα πτι μπέρ
 - 1 φακελάκι έτοιμη κρέμα σοκολάτα
- 2 φλιτζάνια γάλα
 - 2 κουταλιές ζάχαρη
 - κακάο
- τριμμένο μπισκότο για την γαρνιτούρα
 - αμύγδαλα ασπρισμένα λεπτοκομένα

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Διαλύω τον φάκελο σε μισό φλιτζάνι γάλα ενώ ζεσταίνω το υπόλοιπο.
Μόλις γίνει η κρέμα την κατεβάζω από την φωτιά.
Στρώνω μια σειρά μπισκότα σε ένα τετράγωνο μπόλ.
Ρίχνω λίγη κρέμα και την απλώνω με μια σπάτουλα.
Συνεχίζω με μπισκότα καΙ μετά κρέμα και στρώνω 3 με 4 σειρές μπισκότα. Τελειώνω την επιφάνεια με κρέμα και την πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο. 
Απλώνω με ένα σουρωτήρι το κακάο σε όλη την επιφάνεια και ρίχνω από πάνω αμύγδαλα.
Το βάζω στο ψυγείο για λίγες ώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου