Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΜΑΜΑΛΙΓΚΑ ΜΕ ΚΟΤΑΤΖ ΚΑΙ ΣΜΙΝΤΙΝΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο (Πολέντα
- 1 λίτρο νερό
- σμιντίνα 
 - τυρί αγελαδινό (αντιστοιχεί σε εμάς με το κότατζ)
- φρέσκο βούτυρο
 - αλάτι
 - πάπρικα

Εκτέλεση
 Βράζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Όταν αρχίζει να πήζει τότε είναι έτοιμο.
Αν έχει σβολιάσει μπορούμε να το περάσουμε στο μίξερ και με λίγο νεράκι ακόμα να πάρει μια βράση συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.
 Έχουμε περάσει στο μίξερ το κότατζ και το ανακατεύουμε με την σμιντίνα να ενωθούν
Λιώνουμε το βούτυρο και έτσι όπως είναι καυτό περιχύνουμε την μαμαλίγκα πού έχουμε σερβίρει στο πιάτο.
Δίπλα βάζουμε μια με δύο κουταλιές από το μείγμα σμιντίνα – τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου