Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙΟΥ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- πατάτες φρέσκες με την φλούδα τους
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 2 γεμάτες κ σ ταχίνι
- δεντρολίβανο
- αλατοπίπερο
- 2 γεμάτες κ σ μουστάρδα

Εκτέλεση. 
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για λίγο, να κρατάνε αρκετά. Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει με τα υπόλοιπα υλικά την σάλτσα στο μούλτι. 
κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο ταψί. 
Περιχύνουμε με την σάλτσα και συμπληρώνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου