Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 5 μελιτζάνες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ντοματίνια τσέρι
- αλατοπίπερο
 - φέτα
- 2 κ σ χαρουπόμελο
- ελαιόλαδο
- φρέσκος βασιλικός
- 1 κ σ πελτές


Εκτέλεση
 Πλένουμε  τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στα δυο κατά μήκος. Τις χαράσσουμε με το μαχαίρι χωρίς όμως να φτάσουμε στην φλούδα.


Τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε αλατοπίπερο και φρέσκο βασιλικό.


Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και εκεί τοποθετούμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά τους στην λαδόκολλα. Τις ψήνουμε περίπου για 30-40  λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Τις βγάζουμε και τις αναποδογυρίζουμε. Με ένα μικρό κουταλάκι πιέζουμε την σάρκα τους και  κάνουμε ένα βαθούλωμα.


Εν τω μεταξύ μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες βάζουμε στο τηγάνι μας νερό και το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. 
Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και λίγο πελτέ.
Αφού μαλακώσουν αρκετά προσθέτουμε και το χαρουπόμελο.  


Μόλις καραμελώσουν τα βγάζουμε από το μάτι και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Εκεί έχουμε κόψει τα ντοματίνια μας στα δυό .
Προσθέτουμε μπόλικο μαϊντανό και φρέσκο βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε λίγο από το μείγμα σε κάθε μελιτζάνα. Τις μελιτζάνες τις Τοποθετούμε στο ταψί, έχοντας αφαιρέσει την λαδόκολλα.
Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί και φουρνίζουμε ξανά. 



Αφού ψηθεί το φαγητό μας για 15-20 λεπτά περίπου  τοποθετούμε και την φέτα πάνω σε κάθε μελιτζάνα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιάσει κρούστα η φέτα.

Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου