από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- πατάτες κομμένες σε φέτες
- κολοκύθια κομμένα σε φέτες
- μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- πιπέρι
- αλάτι
-λάδι
για την μπεσαμέλ
- 2 αυγά
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 5 με 6 κουταλιές κόρν φλάουρ
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρώς τα κολοκύθια και τις πατάτες.
Ετοιμάζουμε ένα πολύ αραιό κουρκούτι και αφού βουτήξουμε τις μελιτζάνες τις περνάμε από το τηγάνι.
Στρώνουμε στο ταψί πατάτες πιπερώνουμε προσθέτουμε τυρί τριμμένο.
Ακολουθούμε στρώση από κολοκύθια ξανά πιπέρι και συνεχίζουμε με τυρί.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τις μελιτζάνες και τυρί.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ελαφρώς νερουλή (για να μπορεί να πάει και ανάμεσα στις στρώσεις των λαχανικών) και στρώνουμε πάνω από τον μουσακά γιαλαντζί.
Ρίχνουμε τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε κλασικό φούρνο πρώτα από κάτω...μετά πάνω - κάτω και στο τέλος λίγο στον αέρα για να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου