Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες κομμένες σε φέτες
- κολοκύθια κομμένα σε φέτες
- μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- πιπέρι
- αλάτι
-λάδι

για την μπεσαμέλ

- 2 αυγά
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 5 με 6 κουταλιές κόρν φλάουρ
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρώς τα κολοκύθια και τις πατάτες.
Ετοιμάζουμε ένα πολύ αραιό κουρκούτι και αφού βουτήξουμε τις μελιτζάνες τις περνάμε από το τηγάνι.
Στρώνουμε στο ταψί πατάτες πιπερώνουμε προσθέτουμε τυρί τριμμένο.
Ακολουθούμε στρώση από κολοκύθια ξανά πιπέρι και συνεχίζουμε με τυρί.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τις μελιτζάνες και τυρί.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ελαφρώς νερουλή (για να μπορεί να πάει  και ανάμεσα στις στρώσεις των λαχανικών) και στρώνουμε πάνω από τον μουσακά γιαλαντζί.
Ρίχνουμε τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε κλασικό φούρνο πρώτα από κάτω...μετά πάνω - κάτω και στο τέλος λίγο στον αέρα για  να πάρει χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου