Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 3 με 4 κρεμμύδια σε ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- πάπρικα
- ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- κομμάτια φέτα


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες.
Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς τις κατεβάζουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το ζαμπόν και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.


Ρίχνουμε το πιπέρι την ρίγανη και την πάπρικα.
Αδειάζουμε τις πατάτες στο ταψί και με ελαφρές κινήσεις ανακατεύουμε να ενωθούν τα κρεμμύδια το ζαμπόν και οι πατάτες.
Θρυμματίζουμε την φέτα πάνω από τις πατάτες και το βάζουμε στον φούρνο για μισή ώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου