Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΤΗΓΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χοιρινή τηγανιά
- ρίγανη
- πιπέρι
- λίγο καυτερό πιπέρι κόκκινο
- αλάτι
- λίγη ζάχαρη
- ξύδι μπαλσάμικο
- μουστάρδα 
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

Μαρινάρουμε την τηγανιά με τα πιπέρια την ρίγανη λίγη ζάχαρη και με μπαλσάμικο.
Ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά μας και το αφήνουμε για καμιά ώρα στο ψυγείο.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρώς το κρέας.
Λίγα λίγα κομμάτια για να μας σωταριστεί και όχι να βράσει στο λάδι.
Όταν σωτάρουμε τα τελευταία κομμάτια ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια να σωταριστούν και τα σβήνουμε με μπαλσάμικο.
Βάζουμε την τηγανιά στην γάστρα και περιχύνουμε με νερό ζεστό που έχουμε βάλει μουστάρδα και μπαλσάμικο.


Αλατίζουμε.το φαγητό μας 
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε κλασικό φούρνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου