Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΟΡΤΙΓΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ντομάτες κομμένες σε φέτες αφού έχουμε αφαιρέσει σπόρους και ζουμιά
- πιπεριές ψιλοκομμένες
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτες τυρί γκούντα
- τορτίγες
- λάδι 
- γάλα εβαπορέ 


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε από τα φλούδια τις ντομάτες αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε φέτες.
Κόβουμε τις πιπεριές.
Σε ταψάκι αφού το λαδώσουμε απλώνουμε στην περιφέρεια τις τορτίγες προεξέχοντας τμήμα αρκετό για να μπορέσουμε να σκεπάσουμε την πίτα.
Τοποθετούμε στην βάση του ταψιού τορτίγες.
Χτυπάμε το λάδι με το γάλα και με ένα πινέλο περνάμε τις τορτίγες για να είναι πιο μαλακές και να μπορούμε να τις γυρίσουμε.
Τοποθετούμε τις ντομάτες στο  ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε την ρίγανη και σκεπάζουμε με το τυρί γκούντα.


Απλώνουμε στην επιφάνεια τορτίγες και κλείνουμε την πίτα με τα πλαϊνά που προεξέχουν.
Τις λαδώνουμε ξανά με το μείγμα γάλα - λάδι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου