από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- ντομάτες κομμένες σε φέτες αφού έχουμε αφαιρέσει σπόρους και ζουμιά
- πιπεριές ψιλοκομμένες
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτες τυρί γκούντα
- τορτίγες
- λάδι
- γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από τα φλούδια τις ντομάτες αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε φέτες.
Κόβουμε τις πιπεριές.
Σε ταψάκι αφού το λαδώσουμε απλώνουμε στην περιφέρεια τις τορτίγες προεξέχοντας τμήμα αρκετό για να μπορέσουμε να σκεπάσουμε την πίτα.
Τοποθετούμε στην βάση του ταψιού τορτίγες.
Χτυπάμε το λάδι με το γάλα και με ένα πινέλο περνάμε τις τορτίγες για να είναι πιο μαλακές και να μπορούμε να τις γυρίσουμε.
Τοποθετούμε τις ντομάτες στο ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε την ρίγανη και σκεπάζουμε με το τυρί γκούντα.
Απλώνουμε στην επιφάνεια τορτίγες και κλείνουμε την πίτα με τα πλαϊνά που προεξέχουν.
Τις λαδώνουμε ξανά με το μείγμα γάλα - λάδι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου